2ος Ποδηλατικός Γύρος Μαραθώνα
Γρηγόρης Εβίτα Ανδρέας Φύτρος

16-12-2018

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος του Δήμου Μαραθώνος με διοργανωτές την Κ.Ε.Δ.ΜΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνος) και τον Αθλητικό Σύλλογο Νέου Βουτζά, “Η Πρόοδος”. Συγκινητική η ανταπόκριση και συμμετοχή εκατοντάδων ποδηλατών από όλη την Αττική. Περίπου εξακόσιοι ποδηλάτες, μεταξύ των οποίων εκατό έφηβοι και παιδιά, ήλθαν να δώσουν το παρόν στην άκρως συναισθηματικά φορτισμένη εκδήλωση μνήμης και απότιση φόρου τιμής στους δικοχαμένους συμπολίτες μας στις 23 Ιουλίου.

Ο χαρακτήρας του Γύρου δεν ήταν αγωνιστικός, αλλά καθαρά συμμετοχικός. Σε όλους τους αθλητές απενεμήθησαν Τιμητικοί Έπαινοι για τη συμμετοχή τους, χωρίς διάκριση. Συγκλονιστική η στιγμή του τερματισμού όταν το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων αθλητών πέρασε σε σώμα την αψίδα στην Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου, μέσα σε aτμόσφαιρα σχεδόν μυσταγωγίας. “Γρηγόρης, Εβίτα, Ανδρέας Φύτρος” εφεξής το όνομα του Ποδηλατικού Γύρου του Δήμου Μαραθώνος, στη μνήμη των τριών αθλητών του αγωνίσματος της ποδηλασίας, – πατέρας με τα δύο του παιδιά – που έχασαν τη ζωή τους στη φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής.

Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας, Life Guard Hellas (διασώστες) και την Π.Ε.Π.Α (Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών), την Ε.Ο.Π (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας) για την εμπιστοσύνη και την αιγίδα, καθώς και το ΚΤΕΛ Αττικής για τη συνεργασία. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την Τροχαία Αττικής, που είναι πάντα στο πλευρό μας σε τέτοιες διοργανώσεις καθώς και την Αστυνομία/ΑΤ Μαραθώνος. Οφείλουμε, επίσης, να μνημονεύσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου για τη συνεργασία τους (Τεχνική Υπηρεσία, Δημοτική Αστυνομία, Καθαριότητα), όπως και τους υπαλλήλους της Κ.Ε.Δ.ΜΑ. και τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, που στήριξαν την όλη δράση.

Αφήνουμε για το τέλος την ψυχή της όλης διοργάνωσης, τους εθελοντές μας από τους συλλόγους: Σύλλογος Ξυλοκέριζα, Σύλλογος Κρητών, Σύλλογος Ρουμελιωτών, Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης, Αστέρας, Καλλίμαχος, Αναγέννηση Γραμματικού, ΜΕΣΜΑ, Μάχη Μαραθώνα, Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβάλινθος (Δαμιανόγλου), Δασοπυροσβέστες Μαραθώνα, Team23, Ποδηλατοδράση, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βαρνάβα. Αμέριστη και σημαντική η συμπαράσταση και αρωγή τους, υποδειγματική η συνέπεια και η υπευθυνότητά τους. Ευχαριστούμε και επιφυλασσόμαστε με ειδική τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη σε όλους.