Δελτία Τύπου

Το Σαββατοκύριακο, 18-19 Δεκεμβρίου 2021 στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης διεξήχθησαν με επιτυχία δύο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ‘’ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑ’’ και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ‘’NE WAZA’’.

Τα πρωταθλήματα τίμησαν με την παρουσία τους οι: Τσίρκας Στέργιος – Δήμαρχος Μαραθώνα, Γεωργάτος Μανώλης – Πρόεδρος ΚΕΔΜΑ, Σωτηρίου Ευάγγελος – Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γεώργιος Ζορμπάς – Δημοτικός σύμβουλος και ο Κ.MICHEL KOZLOWSKI – Sports Director, IJF KATA COMMISSIONER.

Το ‘’ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑ’’ είναι η επίδειξη των παραδοσιακων ‘’ΚΑΤΑ’’ (φόρμες τεχνικών που εκτελούνται από ζευγάρι αθλητών) στην αγωνιστική τους μορφή και απαιτεί την υψηλοτέρου επιπέδου τεχνική κατάρτιση των διαγωνιζομένων. Το ‘’ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑ’’ ξεκίνησε στην Ελλάδα δειλά το 2018 και έφτασε σήμερα, παρόλα τα προβλήματα της Πανδημίας να έχει ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Το ‘’NE WAZA’’ είναι μέρος του αγωνιστικού Τζούντο που επικεντρώνεται στην πάλη στο έδαφος. Το συγκεκριμένο στιλ έχει στις μέρες μας όλο και περισσότερους οπαδούς όλων των ηλικιών και των φύλων. Αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο διαγωνισμού που προσφέρει μεγάλη ενδυνάμωση και αύξηση της αντίληψης στους διαγωνιζομένους. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο αφουγκραζόμενη τον παλμό της εποχής μας και τις απαιτήσεις των νέων αλλά και των μεγαλύτερων, απομόνωσε το κομμάτι του εδάφους από τον πλήρη αγώνα, έφτιαξε ξεχωριστή επιτροπή που θα το μελετήσει και θα το αναπτύξει με σκοπό να το παρουσιάσει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο και να αποτελέσει το ‘’NE WAZA’’ εκτός από ένα άθλημα εκτόνωσης όλων των ηλικιών κι ένα μοριοδοτούμενο Πρωτάθλημα.

Μετά το πέρας των αγώνων της πρώτης ημέρας πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο αγωνιστικού ΚΑΤΑ από τον Κ.MICHEL KOZLOWSKI – Sports Director, IJF KATA COMMISSION. Ο κ. Kozlowski δήλωσε ευχαριστημένος από το επίπεδο των συμμετεχόντων του σεμιναρίου και τόνισε ότι έχει ανέβει πολύ από το 2018, όταν το σεμινάριο διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επίσης, σύμφωνα με τον Kozlowski το γεγονός ότι στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ‘’ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑ’’ έλαβαν μέρος και παιδιά δείχνει το μέλλον αυτού του στιλ του τζούντο στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο διοργανώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και προσέλκυσαν αθλητές που για πρώτη φορά αποφάσισαν να λάβουν μέρος σε αγώνες, λόγω της ιδιαιτερότητας των συγκεκριμένων στιλ που απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση και παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στον αγωνιζόμενο.