Δελτία Τύπου

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης, στο πλαίσιο της μουσικής εκδήλωσης της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με το έργο «Οι Απάχηδες των Αθηνών», θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη ονοματοδοσία του Θεάτρου σε «Θέατρο Κώστας Βαγιανός».

Το Ανοιχτό Θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης, ονομάστηκε πρόσφατα σε «Θέατρο Κώστας Βαγιανός»,  με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος και του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, ως ένας διαρκής φόρος τιμής στην κληρονομιά που άφησε στην πόλη μας ο αείμνηστος Κώστας Βαγιανός.

Ο Κώστας Βαγιανός συνδέθηκε με τον Δήμο Μαραθώνος και την πόλη της Νέας Μάκρης με την ιδιότητα του ιατρού και του Δημοτικού Συμβούλου. Ως ιατρός ήταν ο αδιαμφισβήτητος στυλοβάτης του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ήταν ο ακούραστος υπέρμαχος των τεχνών και του πολιτισμού που πιστά υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Νέας Μάκρης και ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κατά την περίοδο 1999 – 2006.

Υπηρέτησε με συνέπεια την πόλη και τους δημότες μας, αφήνοντας παρακαταθήκες και αξιόλογο έργο που φέρουν τη σφραγίδα του, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία του θεσμού των ετήσιων εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» στη Νέα Μάκρη, δίνοντας το παράδειγμα σε πολλούς άλλους δήμους της χώρας.

Ως άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού έγραψε σπουδαία θεατρικά έργα, τηλεοπτικές σειρές, σκηνοθέτησε παραστάσεις και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού».

                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΜΑ

                                                               ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΕΜΜΑΝ.