Δελτία Τύπου

Ο Δήμος Μαραθώνος κατόπιν αιτήματός του και σε συνεργασία με το «Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας», στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», προσκαλεί όλο τον γυναικείο πληθυσμό που κατοικεί μόνιμα στον Δήμο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας και Τέστ Παπανικολάου.

Οι εξετάσεις είναι το κλειδί της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης των κακοηθών όγκων του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικώνηλικίας25 – 70 ετών με τεστ Παπανικολάου (με ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών) και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία ψηφιακής απεικόνισης (CR).

Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα όπου θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται σταθμευμένη στις εγκαταστάσεις της ΚΕΔΜΑ από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 στο Αθλητικό Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9.00 – 13.00 με τον Δήμο Μαραθώνος στο τηλέφωνο 22940-67630 και 22943-20906 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Ευελπιστώντας στη θετική και άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Γιώργος Ζορμπάς, εντεταλμένος σύμβουλος Δήμου Μαραθώνος σε θέματα Υγείας.