Δελτία Τύπου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα (ΚΕΔΜΑ) & το Γραφείο Αθλητισμού σας ενημερώνουν:

Στην πρώτη φάση, που ξεκινά από την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 έως και τα μέσα του ίδιου μήνα, θα επιτραπεί:

Είσοδος στα δημοτικά στάδια για:

-Ατομικές προπονήσεις στους αθλητές και στις αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με την εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

-Υποψηφίους μαθητές των Πανελλαδικών που έχουν δηλώσει Σ.Ε.Φ.Α.Α., Στρατιωτικές σχολές και Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας.

(όλοι οι παραπάνω θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα με τα στοιχεία τους και τα στοιχεία των προπονητών τους στο Γραφείο Αθλητισμού Δήμου).

Προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους εκτός δημοτικών σταδίων:

-Για αθλητές ηλικιών Εφήβων – Νεανίδων και μεγαλύτερες ΜΟΝΟ για ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας, όπως: Τένις, Ποδηλασία δρόμου, Γκολφ, Ιππασία, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Ορειβασία

-Αναρρίχηση, Τρίαθλο, Υποβρύχια δραστηριότητα, Μηχανοκίνητος αθλητισμός, Αεραθλητισμός, Χειμερινά αθλήματα,

-Για τα μαχητικά αθλήματα: (Πάλη, ΤάεΚβοΝτο, Πυγμαχία, Τζούντο, Καράτε, Ζίου Ζίτσου, Παγκράτιο, Κικ Μπόξινγκ κ.ά.),επιτρέπεται προπόνηση ΜΟΝΟ φυσικής κατάστασης.Εννοείται χωρίς επαφή και τηρώντας τις αποστάσεις!

Δεν επιτρέπονται (μέχρι στιγμής):

-Προπονήσεις αθλημάτων υγρού στίβου σε κολυμβητικές δεξαμενές, θαλάσσιο σκι και αθλήματα παραλίας, όπως για παράδειγμα μπιτς βόλεϊ.

-Η λειτουργία των υπαίθριων γυμναστηρίων σε πάρκα, παιδικές χαρές και πλατείες.

Όλα τα παραπάνω θα πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη έμφαση στην ατομική ευθύνη και υπό τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα:

  1. Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση. Διαμορφώνουμε μια είσοδο.
  2. Διεξάγουμε έλεγχο των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους. Πέραν των αθλητών, όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκες.
  3. Κρατάμε απόσταση δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο. Δεν κάνουμε χειραψίες ή εναγκαλισμούς. Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.
  4. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία πλένουμε στο σπίτι μας.
  5. Προτιμάμε τη μεταφορά προς και από τον αθλητικό χώρο με το δικό μας μέσο μεταφοράς.
  6. Ενημερώνουμε άμεσα σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας και υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένειά μας.
  7. Αν έρθουμε, στη διάρκεια της προπόνησης, σε επαφή με άλλο άτομο, αρχικά πλένουμε τα χέρια μας διεξοδικά ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με άφθονο νερό. (Όσον αφορά στη χρήση οργάνων απολυμαίνονται, μετά τη χρήση ανά αθλητή).
  8. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δικά μας μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο.
  9. Τα αποδυτήρια, τα ντους, το κλειστό γυμναστήριο και τα κυλικεία της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.
  10. Αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, τα βάζουμε σε μια υδατοδιαπερατή τσάντα και τα αφήνουμε στη μέριμνα του συλλόγου.

Η τήρηση των οδηγιών, εκτός της προστασίας της υγείας μας, θα επισπεύσει την επιστροφή μας στην κανονική αθλητική δραστηριότητα. Με τη συμβολή όλων μας, σύντομα θα γεμίσουμε πάλι τα γήπεδα και τα στάδιά μας.

Η ΚΕΔΜΑ παραμένει σε διαρκή επαφή με όλους τους δημότες. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία στείλτε μας email στο pressofficekedma@gmail.com

#μενουμε_ασφαλεις